Prva arrow Krhanja arrow Cirkus Tvaers

Cirkus Tvaers

(2 glasova)
četrtek, 26 julij 2007
Image

Zadnji teden julija je v našem mestu gostoval danski Cirkus Tvaers. Malo drugačen cirkus, kot smo jih vajeni. Od ostalih se razlikuje predvsem v tem, da v svojem programu ne vsebuje točk z živalmi in v tem, da so poleg mentorjev nastopajoči predvsem otroci. Naši in njihovi.

Vaja dela mojstra - diablo Navzoči opazovalci

Diablo drugič Hoja po hoduljah

Naši zato, ker je lahko vsak starš pripeljal svojega otroka v brezplačne delavnice, ki jih je organiziral cirkus. Tam so se otroci spoznavali z osnovnimi cirkuškimi triki, kot so: žongliranje, vožnja z monociklom, hoja po vrvi, žogi, hoduljah... Zadnji dan gostovanja so otroci pridobljeno znanje predstavili staršem na svoji ločeni predstavi.

Žongliranje
Žongliranje

Hoja po žogi
Hoja po žogi

Aplavz nastopajočim artistom
Braaavooo!

Njihovi otroci pa zato, ker v osnovi je cirkus Tvaers del socialnega programa vključevanja otrok priseljencev v dansko skupnost. Otroci na ta način preko igre krepijo znanje danščine in poleg tega vidijo svet, druge kulture in vse ostalo, kar je povezano s takšnim načinom preživljanja poletnih počitnic. Super! Da o njihovi cirkuški predstavi ne govorim, ker je enostavno vrhunska :)




  Komentarji (2)
RSS komentarji
Napisal Lojze Malenšek, ob 18-08-2007 22:36
super prima extra fajn
Napisal ....., ob 18-07-2008 22:11
:cry i misss youu,.......HuSeIn.... :cry

Dodaj svoj komentar
Ime:
Komentar:



Koda pristnosti:Code
* Komentar naj se navezuje na vsebino - neprimerne vsebine bodo odstranjene.

 
< Nazaj   Naprej >