Prva arrow Krhanja arrow Atopični dermatitis, drugič...

Atopični dermatitis, drugič...

(5 glasov)
ponedeljek, 29 oktober 2007

Naša mumija Janči :)

Jana je spet v bolnici. Po dveh mesecih brez krem, antibiotikov, sirupov, prehladov, vnetij ušes, obiskov pri zdravniku in relativno dobrem stanju kože. Skratka, po 2 mesecih razstrupljanja se je njeno stanje v parih dnevih spremenilo na katastrofalno. Krivec za to je po mojem mnenju vnetje ušesa oz. padec / poslabšanje imunskega sistema. Tako mislim zato, ker je vzporedno z vnetjem ušesa, koža postajala vse bolj občutljiva, predvsem suha in srbeča - zaščitni znak atopičnega oz. atopijskega dermatitisa.

V parih dnevih se je stanje njene kože tako poslabšalo, da je bila samo še za v bolnico. Kaj točno je res krivo za tako nenadno spremembo, ne vem, bi pa seveda rad vedel. Kot pri večini alergij je možnih več vzrokov. Od že omenjega vnetja ušes in posledično slabše forme imunskega sistema do spremembe zunanjih temperatur in s tem povezanega pričetka kurjenja, ki še izdatneje suši zrak v prostoru. Kateri v še večji meri kot sicer, iritira že tako suho kožo. Ali pa je šlo za čisto navadno nihanje stanja od dobrega k slabemu, ki je tudi značilno za alergije. Karkoli navedenega je možno, kot tudi to, da nič od tega. Vem samo, da otrok trpi in da mu ne moremo pomagati, lahko samo lajšamo posledice, kolikor je v naši moči. Trenutno niti toliko, da bi lahko normalno spal celo noč v enem kosu.

Jana

Nekateri prisegajo na bioresonanco , drugi homeopatijo , tretji pljuvajo po vsem naštetem in verjamejo izključno v uradno / znanstveno medicino. Prva se zadeve loteva s nekakšnim brisanjem informacij o alergenih snoveh iz organizma, druga prisega na popolnoma naravno pot ozdravitve - v našem primeru nobena ni imela opaznega uspeha, čeravno bi si želel obratno. Tretja blaži posledice in čaka na organizem, da preboli alergijo. Odpraviti atopičnega dermatitisa žal ne zna. Po mojem mnenju ima še največ uspeha, seveda z uporabo sredstev, ki lahko za sabo pustijo škodljive posledice. Čista depresija... Seveda je možno, da se spet motim in je bila ravno homeopatija s svojimi granulami zaslužna, da Jana zadnja dva meseca ni bila bolna ne tako ali drugače, tudi koža je bila boljša - vse brez kemije, zgolj na naraven način oz. z naravnimi pripravki. Kdo bi vedel oz. pojma nimam! Preveč, veliko preveč neznank je v tej enačbi... Ne glede na vse, upam, da bojo možje v belem čimprej našli zdravilo, ki bo odpravilo alergijo, ne samo blažilo njene posledice.




  Komentarji (5)
RSS komentarji
Napisal nataša, ob 27-11-2007 23:02
živijo 
tudi moja 2 letna hčerka je alergik in ima tudi atopični dermamtitis. Ravno pred 14 dnevi so ji delal gastroskopijo, kjer so videli zelo močan refluks, poÅ¡kodovano sluznico in tudi želodčno kilo, ki je posledica alergij, saj tako je pokazala histoloÅ¡ka preiskava. Problem pa je v tem da je ona prikriti alergik. Zato moram sama ugotoviti na kaj je alergična. Å e zmeraj je na posebnem mleku to je alernova, problem pa je v tem, da se mi sploh ne sanja na kaj bi bila poleg mleka Å¡e alergična. Je na prehrani, ki ne vsebuje konzervansov, ne je belega kruha, ne belega sladkorja in jajc, tako danimam pojma na čem sem. RazmiÅ¡ljam tudi o bioresonanci, a sem dejansko skeptična, saj sliÅ¡im dobre strani, pa seveda tudi veliko slabih, tako da sploh ne vem kaj naj naredim. naj se prepustim samo belim haljam ali naj probam Å¡e kaj drugega. Bi rekla da Å¡e zmeraj bolj zaupam možjem v belem, vendar Å¡e zmeraj iščem nekje kakÅ¡no upanje da bi bila moja hčerka priÅ¡parana zdravil, ki jih mora jemati. 
lep pozdrav!
Napisal Tomi Malenšek, ob 28-11-2007 19:08
Zdravo! Kaj pa pršice? Mogoče je punčka alergična na njih. Pri Jani je bilo podobno, na prvi preiskavi so ugotovili samo alergijo na jajce (beljak), mleko in pšenico. Takrat se je njen jedilnik zmanjšal na Pregomin (mleko), kuhano zelenjavo, polento in riž/sojo. Pa ni bilo nič kaj dosti boljše in pri naslednji preiskavi so se kot alergen (močan) pokazale še pršice. Te so težji problem. Kar se bioresonance tiče sem tudi sam skeptičen, ampak nekaterim ljudem (znancem) je dejansko pomagala. Če drugo ne, pelji hčerko samo na prvi pregled, kjer jo lahko testirajo na 100+ alergenov, mogoče se bo tako pokazalo še kaj kar trenutno ne veste. Za poskusit je. Mi smo Jano peljali v Ljubljano k mag. Karin Rižner, katero toplo priporočam, ker je tudi osebnostno na 'vrhuncu'.
Napisal Tina, ob 28-01-2009 10:46
Pozdravlejna Renata! 
Upam, da dobro premagujeta to zoprno bolezen kot je AD s tvojo Jano. 
Moj sin je star 4 mesece in so mu postavili tudi diagnozo AD. Zelo se mi smili, ker ga zelo srbi. Rada bi se povezala z nekom, ki ima že izkuÅ¡nje s tem, zato se obračam nate. Prosila bi te če mi lahko posredujeÅ¡ svoj e-mail naslov, da bi se kej več o tem pomenili in si izmenjali mnenja, ki bi obema priÅ¡li zelo prav. 
 
Za odgovor se ti že v naprej nalepÅ¡e zahvaljujem. 
Tina
Napisal Renata Peterle, ob 01-02-2009 20:32
Oprosti za pozen odgovor. Moj e-mail naslov; renata(afna)frizurca.com 
 
Drži se. Renata
Napisal Manuela, ob 26-05-2009 14:00
Pozdravljene mamice... 
Tudi naÅ¡ mali ima atopičnega oz. atopijski dermatitis zraven tega se Å¡e spopadamo z celiakijo in intoleranco na laktozo.  
Ker pa moj mali mleka Alernova nikakor ne pije - probala že vse kar je možno..... 
mu kupujem riževo mleko...itd... 
Dobim pa mleko Alernova na recept in če ga katera mamica kupuje naj se mi oglasi na mail... 
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  
 
lp

Dodaj svoj komentar
Ime:
Komentar:



Koda pristnosti:Code
* Komentar naj se navezuje na vsebino - neprimerne vsebine bodo odstranjene.

 
< Nazaj   Naprej >